sunnuntai 7. elokuuta 2016

MOKKAPALAKUPPIKAKUT

Tehtiin klassisista mokkapaloista vähän päivitetympi versio. Varoitus: taikina oli syötävän hyvää, ehkä vähän liiankin... Meinasimme popsia sen parempiin suihin jo ennen vuokiin laittamista. Kuppikakuista tuli todella maukkaita. Näistä tulikin yksi lempi leivonnaisistamme.

12KPL

POHJA
          2      kananmunaa
  1½ DL     sokeria
   3½DL     vehnäjauhoja
     ½DL     kaakaojauhetta
     1 TL     leivinjauhetta
     2 TL     vaniljasokeria
   100 G     voita
     1 DL     kahvia

KUORRUTE
   200 G     voita
    ½ DL     kahvia
     2 DL     tomusokeria
     2 TL     vaniljasokeria
  3 RKL     kaakaojauhetta

Koristeluun noin 3 rkl strösseleitä tai nonparellejä

VALMISTUS
Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sulata voi ja sekoita voin joukkoon kuuma kahvi. Lisää vuorotellen vaahdon joukkoon kahvi-voiseosta sekä kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi ja jaa 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkista muffinssipohjien kypsyys puisella cocktailtikulla. Anna muffinssipohjien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute mittaamalla kulhoon huoneenlämpöinen voi, lämmin kahvi, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa kaikki keskenään voimakkaasti tasaiseksi kuorrutteeksi. Laita pursotuspussiin tähtitylla ja lusikoi kuorrute pursotuspussiin. Pursota muffinssipohjien päälle. Ripottele vielä koristeeksi strösseleitä tai nonparelleja.


Resepti löytyi Taru Vihavaisen Kuppikakut kirjasta, jossa on muitakin herkullisiä kuppikakku reseptejä.

Ensipostaukseen!

♥: Sanni & Vera

2 kommenttia: