Tehtiin klassisista mokkapaloista vähän päivitetympi versio. Varoitus: taikina oli syötävän hyvää, ehkä vähän liiankin... Meinasimme popsia sen parempiin suihin jo ennen vuokiin laittamista. Kuppikakuista tuli todella maukkaita. Näistä tulikin yksi lempi leivonnaisistamme.
12KPL
POHJA
2 kananmunaa
1½ DL sokeria
3½DL vehnäjauhoja
½DL kaakaojauhetta
1 TL leivinjauhetta
2 TL vaniljasokeria
100 G voita
1 DL kahvia
KUORRUTE
200 G voita
½ DL kahvia
2 DL tomusokeria
2 TL vaniljasokeria
3 RKL kaakaojauhetta
Koristeluun noin 3 rkl strösseleitä tai nonparellejä
VALMISTUS
Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sulata voi ja sekoita voin joukkoon kuuma kahvi. Lisää vuorotellen vaahdon joukkoon kahvi-voiseosta sekä kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi ja jaa 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkista muffinssipohjien kypsyys puisella cocktailtikulla. Anna muffinssipohjien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute mittaamalla kulhoon huoneenlämpöinen voi, lämmin kahvi, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa kaikki keskenään voimakkaasti tasaiseksi kuorrutteeksi. Laita pursotuspussiin tähtitylla ja lusikoi kuorrute pursotuspussiin. Pursota muffinssipohjien päälle. Ripottele vielä koristeeksi strösseleitä tai nonparelleja.
Resepti löytyi Taru Vihavaisen Kuppikakut kirjasta, jossa on muitakin herkullisiä kuppikakku reseptejä.
Ensipostaukseen!
♥: Sanni & Vera
Oms noms
VastaaPoistaXDD<3
Poista